Inspirujte se tímto receptem na výborný moučník ke kávě. Má nízký obsah cukru a díky mandlové mouce je také bezlepkový.
Ingredience
- 2 hrnky mandlové mouky
- 1 hrnek třtinového cukru
- 2 vejce
- 2 lžíce kokosového oleje
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1/3 hrnku mandlového mléka
- 1/2 lžičky muškátového oříšku
- 1/2 lžičky skořice
- 2 lžičky instantní kávy
- 1 lžička kypřicího prášku
- špetka soli
Ingredience na drobenku
- 1 lžička skořice
- 1/2 hrnku mandlové mouky
- 1/3 hrnku moučkového cukru
- 3 lžíce kokosového oleje
Postup
- Nejprve smíchejte mandlovou mouku s cukrem, muškátovým oříškem, skořicí, instantní kávou, kypřicím práškem a solí.
- Poté přidejte vejce, kokosový olej, mléko a vanilkový extrakt. Řádně smíchejte, aby se vše spojilo.
- Na drobenku smíchejte všechny ingredience a rukou vypracujte drobivou směs.
- Formu či plech vymažte máslem, vysypejte moukou a nalijte těsto a posypte drobenkou.
- Pečte při 180°C po dobu 25 minut.
- Po upečení nechejte moučník aspoň 10-15 minut chladnout, poté podávejte nakrájený.
Přinášíme vám recenze a tipy na ty nejlepší kávové mlýnky.