Zdravý kávový dezert

Zdravý kávový dezert
Příprava: 20 minut Vaření: 25 minut Počet porcí: 12

Inspirujte se tímto receptem na výborný moučník ke kávě. Má nízký obsah cukru a díky mandlové mouce je také bezlepkový.

Ingredience

  • 2 hrnky mandlové mouky
  • 1 hrnek třtinového cukru
  • 2 vejce
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1/3 hrnku mandlového mléka
  • 1/2 lžičky muškátového oříšku
  • 1/2 lžičky skořice
  • 2 lžičky instantní kávy
  • 1 lžička kypřicího prášku
  • špetka soli

Ingredience na drobenku

  • 1 lžička skořice
  • 1/2 hrnku mandlové mouky
  • 1/3 hrnku moučkového cukru
  • 3 lžíce kokosového oleje

Postup

  • Nejprve smíchejte mandlovou mouku s cukrem, muškátovým oříškem, skořicí, instantní kávou, kypřicím práškem a solí.
  • Poté přidejte vejce, kokosový olej, mléko a vanilkový extrakt. Řádně smíchejte, aby se vše spojilo.
  • Na drobenku smíchejte všechny ingredience a rukou vypracujte drobivou směs.
  • Formu či plech vymažte máslem, vysypejte moukou a nalijte těsto a posypte drobenkou.
  • Pečte při 180°C po dobu 25 minut.
  • Po upečení nechejte moučník aspoň 10-15 minut chladnout, poté podávejte nakrájený.
Kávová buchta z mandlové mouky s drobenkou navrchu.
Zdroj: freshwaterpeaches.com

Přinášíme vám recenze a tipy na ty nejlepší kávové mlýnky.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.