Salát z pečené červené řepy je skvělou variantou pro lehké obědy večeře, ale i předkrmy. Pokud jste ještě žádný takový salát nejedli, doporučujeme ochutnat.
Ingredience:
- 4 upečené středně velké červené řepy
 - 1,5 lžíce bílého vinného octa
 - 1 lžička cukru
 - 2 lžíce panenského olivového oleje
 - sůl
 - čerstvě namletý pepř
 - 1-2 stroužky česneku
 - ½ hrnek hustého jogurtu řeckého typu
 - 2 lžíce nasekaného kopru
 
Postup:
- Červenou řepu umyjte, osušte a dejte na plech vyložený pečicím papírem, potřete ji olivovým olejem a přikryjte alobalem.
 - Pečte na 205°C po dobu minimálně 45 minut.
 - Menší řepa je hotová rychleji, kontrolujte a otáčejte řepu i v průběhu pečení. Větší řepa se může péct až 2 hodiny.
 - Upečenou řepu oloupejte, naporcujte na měsíčky nebo plátky.
 - V míse si smíchejte ingredience na zálivku, tj. vinný ocet, cukr, olivový olej, sůl a pepř.
 - Zálivku smíchejte s teplou řepou a nechte chladit v lednici, aby se dobře to rozleželo (cca 2 hodiny).
 - Mezitím si připravte jogurtový dresing. Smíchejte prolisovaný česnek, s jogurtem, solí, pepřem a nasekaným koprem.
 - Po vychlazení můžete servírovat.
 - Ideální je jogurtový dresing navršit na řepu a posypat koprem.
 


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček