Příprava: 30 minut
Vaření: 30 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- čtvrtka kapusty
- čtvrtka květáku
- 2 zelené papriky
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 4 lžíce pohanky
- 8 lžic vody
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 vejce
- sůl
- majoránka
- strouhanka
- trojobal
- tuk na smažení.
Postup receptu
- Pohanku propláchneme, zalijeme vodou a necháme nabobtnat
- Kapustu i květák povaříme ve slané vodě
- Současně uvaříme za občasného zamíchání pohankovou kaši
- Okapaný květák a kapustu pomeleme nebo drobně usekáme, totéž uděláme s paprikami, cibuli a česnek drobně nakrájíme, mrkev nastrouháme
- V míse vše promícháme s uvařenou pohankovou kaší, hladkou moukou, vejcem a kořením
- Vytvarujeme karbanátky, obalíme je v trojobalu a usmažíme v horkém oleji
- Příloha: brambory, zeleninový salát