Příprava: 30 minut
Vaření: 30 minut
Počet porcí: 10
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 10
Ingredience
- 1 kg cibule
- 1 kg paprik
- 1 kg rajčat
- 1 kg okurek salátovek
Zálivka:
- 750 ml vody
- 250 ml octa
- 25 dkg cukru
- 5 dkg soli
Postup receptu
- Nejprve si nakrájíme zeleninu na takovou velikost, jakou chceme mít
- Ve větším hrnci, kde nám vleze všechna zelenina si uvaříme zálivku
- Do vroucí zálivky vsypeme nejprve cibuli a necháme přejít varem
- Přidáme papriku a opět necháme přejít varem a vsypeme okurky
- Po zavaření zálivky ukončíme var a vmícháme rajčata
- Děrovanou lžící naplníme sklenice zeleninou a potom dolijeme zálivku
- Před uzavřením sklenic přidáme olej, nejlépe slunečnicový
- Na sklenici o obsahu 370 ml dáme jednu kávovou lžičku a na 720 ml necelou polévkovou lžíci
- Sterilujeme 20 minut při 85 °C
- Rajčata mohou být různých barev, ale musí být pevná
- Papriky také mohou být barevné, nejvhodnější jsou kapie nebo hrubostěnné
- Salátovku lze částečně nahradit mladou cuketou i se slupkou