Excelentní slaný koláč ze zelí

Excelentní slaný koláč ze zelí
Příprava: 15 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 6
Doba přípravy: 55 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 balíček listového těsta (50 dkg)
  • 1 sáček kysaného zelí (50 dkg)
  • 30 dkg vařeného uzeného masa
  • sůl
  • kmín
  • pepř
  • sádlo

Postup receptu

  1. Z listového těsta vyválíme kulaté 2 pláty, 1 větší, 1 menší
  2. Větší plát vložíme do vymazané koláčové (nebo dortové) formy tak, abychom vytvořili zvednuté okraje
  3. Posypeme ho uzeným a předem uvařeným masem nakrájeným na drobné kostičky
  4. Na maso navršíme odkapané kysané zelí, které podle potřeby překrájíme na kratší kousky
  5. Dochutíme solí, kmínem a pepřem a vše zakryjeme druhým, menším plátem
  6. Okraje obou plátků dobře spojíme
  7. V horké troubě při 220 °C upečeme dozlatova a krájíme až po vychladnutí

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.