Příprava: 20 minut
Vaření: 60 minut
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 80 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 0,5l mléka
- 3 vejce
- jednu veku nebo několik rohlíků
- cukr
- sůl
- 0,5kg měkkého tvarohu
- 1 vanilkový cukr
- trocha másla
Postup receptu
- Rozšleháme mléko, vejce, cukr a trochu soli
- Veku nebo rohlíky nakrájíme na plátky a z obou stran potřeme ušlehanou směsí z vajec a mléka
- Tvaroh smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem a vejcem
- Mísu na pečení si vymažeme tukem a vysypeme moukou nebo strouhankou
- Naskládáme do ní plátky veky nebo rohlíku a prokládáme ovocem, třeba broskve, meruňky nebo švestky
- Vrstvu přikryjeme tvarohem a pak dáváme zase veku
- Poslední vrstva musí končit vekou, kterou potřeme rozpuštěným máslem a pečeme v rozehřáté troubě při 180°C asi 30min
- Žemlovku ještě posypeme moučkovým cukrem přímo na talíři