Tato pomazánka s romadúrem udělá zejména dojem stylem, kterým je servírovaná. Její chuť je fantastická a ještě vyvolá nadšení z toho, že se celý její objem nachází v chlebu.
Co budeme potřebovat
- Velká cibule (nakrájená najemno)
- 4 stroužky česneku (prolisovaného)
- 2 lžíce másla
- 250 g romadúru (zbavený kůry a nakrájený na kostičky)
- 250 g smetanového sýra
- 125 g zakysané smetany
- 2 lžičky hnědého cukru
- 2 lžičky citronové šťávy
- Lžička worcesterské omáčky
- Špetka soli
- Špetka pepře
- Bochník kváskového chleba (cca 450 g)
- Paprika
- Čerstvá zelenina
Postup
- Na velké pánvi si opečeme cibuli s česnekem na másle
- Směs opékáme přibližně 10 minut, dokud cibule nezezlátne
- Pánev sundáme z tepla a dáme stranou
- Oloupaný romadúr vložíme do trouby a na nízkou teplotu ho necháme rozehřát
- Mezitím si vyšleháme zakysanou smetanu, hnědý cukr, šťávu z citronu, worchester, sůl, pepř a cibuli
- Poté do směsi zamícháme smetanový sýr a dáme stranou
- U bochníku odřízneme jeho horní část
- Bochník vydlabeme a necháme jen malou vrstvu těsta na jeho dně
- Vydlabanou část chleba nakrájíme na kostičky
- Roztopený romadúr a sýrovou směs spolu promícháme
- Sýrovou směs vlijeme do vydlabaného bochníku
- Přikryjeme odříznutou částí a celý bochník zabalíme do alobalu
- Takto zabalený chleba pečeme v troubě na 200 stupňů asi hodinu
- Pomazánku podáváme v bochníku posypanou paprikou společně s kostkami chleba a čerstvou zeleninou


 
 Pánve
Pánve Vakuovače
Vakuovače SodaStream
SodaStream Digestoře
Digestoře Kávovary
Kávovary Domácí pekárny
Domácí pekárny Sušičky ovoce
Sušičky ovoce Malé kuchyňské spotřebiče
Malé kuchyňské spotřebiče Hrnce
Hrnce Trouby & varné desky
Trouby & varné desky Elektrické krby
Elektrické krby Mobilní klimatizace
Mobilní klimatizace Ochlazovače vzduchu
Ochlazovače vzduchu Drtiče odpadu
Drtiče odpadu Elektrické fritézy
Elektrické fritézy Odšťavňovače
Odšťavňovače Katalog ingrediencí
Katalog ingrediencí Bylinky
Bylinky Koření
Koření Plodiny
Plodiny Sýry
Sýry Houby
Houby Seznam éček
Seznam éček