Příprava: 20 minut
Vaření: 20 minut
Počet porcí: 8 
Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 8 
Ingredience
- 4 vejce
 
- 16 dkg pískového cukru
 
- 1 vanilkový cukr
 
- 16 dkg polohrubé mouky
 
- cca 50 dkg třešní
 
 
Postup receptu
- Ze 4 bílků ušleháme pevný sníh, zašleháme do něj lžíci cukru, a pak za stálého šlehání přidáváme žloutky se zbývajícím cukrem a vanilkovým cukrem
 
- Nakonec zlehka vmícháme polohrubou mouku
 
- Těsto nalijeme do dobře vymazaného a vysypaného menšího pekáčku nebo kulaté koláčové formy
 
- Odstopkované, opláchnuté a případně i vypeckované třešně obalíme v hrubé mouce, aby neklesaly ke dnu a narovnáme je na povrch těsta
 
- Pečeme asi 20 minut při 180 °C