Příprava: 20 minut
Vaření: 70 minut
Počet porcí: 4 
Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4 
Ingredience
- 30 dkg vepřového masa (plec, kýta)
 
- 30 dkg lesních hub
 
- máslo
 
- sůl
 
- pepř
 
- kmín
 
Na zalití:
- 1 zakysaná smetana
 
- 2–3 vejce
 
- 2 dl mléka
 
- 5 dkg strouhaného sýra
 
- sekaná pažitka
 
- sůl
 
 
Postup receptu
- Maso osolíme a za občasného podlévání upečeme v troubě
 
- Mezitím na másle podusíme očištěné a na plátky nakrájené houby a dochutíme kmínem, pepřem a solí
 
- Upečené maso nakrájíme na slabší plátky, rozložíme je zpět do vymazaného pekáčku těsně vedle sebe a zalijeme 3 vejci rozšlehanými se smetanou, mlékem a trochou soli
 
- Vše posypeme strouhaným sýrem a sekanou petrželkou a v troubě zapečeme jen do ztuhnutí vajec
 
- Příloha: brambory, zeleninový salát