Ryby do svého jídelníčku pravidelně zařazuje stále více z nás.
A to je dobře, jsou plné zdravých omega-3 mastných kyselin, vitamínů A a D i jódu.
Vyzkoušejte naše recepty na pečeného lososa!
Jeho jemné typicky narůžovělé či až dočervena zbarvené maso zachutná každému.
Konzumovat ho můžete s bramborem, rýží či zeleninovým salátem.
Kterou variantu se rozhodnete vyzkoušet jako první?
Naše recepty
Vyzkoušejte také lososa pečeného v páře. Zajímá vás, jak jsme otestovali domácí konvektomaty?
Proč zařadit lososa do svého jídelníčku?
Losos je považovaný za jednu z vůbec nejzdravějších potravin pro naše srdce. Důvodem je především to, že obsahuje velké množství tak zvaných omega-3-mastných kyselin.
Tyto kyseliny mají na náš kardiovaskulární systém velmi blahodárný vliv. Výrazně totiž snižují riziko vzniku srdečních arytmií a zároveň mají schopnost rozpouštět nebezpečný cholesterol v naší krvi. I z tohoto důvodu tak někteří lékaři doporučují konzumaci lososa alespoň dvakrát týdně.
Pečený losos není samozřejmě nejedinou možností, jak tuto zdravou pochoutku do svého jídelníčku zařadit, skvělý je i losos grilovaný, marinovaný či uzený.
Losos s kůží, nebo bez kůže?
Dá se říci, že je to jedno. Konzumovat a připravovat ho můžete jak s kůží, tak bez ní.
Pokud vám kůže z nějakého důvodu nechutná, je vhodnější odstranit ji až po pečení, neboť během pečení se z ní uvolňuje tuk, který dodá vašemu pokrmu nejen lepší chuť, ale který obsahuje také velké množství zdraví prospěšných látek.
V neposlední řadě mějte na paměti, že maso bez kůže se snadněji rozpadá, což může ztížit přípravu pokrmů.

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček