Také milujete lehoučké pusinky, nadýchané věnečky nebo rozplývající se laskonky?
Obohaťte si těmito pochoutkami i vánoční svátky!
Načerpejte inspiraci z našich receptů na sněhové cukroví!
Je jemné, křupavé a křehké!
Kterou variantu vyzkoušíte jako první?
Naše recepty
Tajemství sněhového cukroví
Aby mělo cukroví z našlehaných bílků tu správnou konzistenci, je třeba věnovat náležitou pozornost přípravě sněhu. Existují dvě základní možnosti, jak bílky s cukrem vyšlehat. Klasická možnost spočívá ve vyšlehání samotných bílků do polotuhého stavu a k nim se poté postupně zašlehává po malém množství přidávaný cukr. Důležité je šlehat opravdu dlouho. Druhou možnost představuje vyšlehání samotných bílků opět do polotuhého stavu a následné zašlehání horkého cukrového sirupu, který si připravíte svařením cukru s trochou vody.
Chuť tohoto vánočního pečiva se dá jednoduše ozvláštnit tím, že k základnímu receptu na sněhové cukroví, tedy ke směsi bílků a cukru, přidáte další ingredience. Nejčastěji se používají nejrůznější extrakty, například vanilkový nebo mandlový, a také nasekané nebo namleté ořechy. Použít ale můžete i mandle nebo čokoládu.
Skvělým trikem je přidat do sněhu malé množství citronové šťávy, která napomůže tomu, aby byla směs opravdu hutná a tuhá. Hotové cukroví ze sněhu lze ozdobit nejen nejrůznějšími posypkami, ale také čokoládovou polevou, nasekanými mandlemi či ořechy.

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček