Kombinace medu a lesního ovoce je naprosto luxusní a o tom vás přesvědčí i tento recept na medové řezy s malinami a borůvkami. Potřete ho medovou polevou a podávejte jako ten nejlahodnější dezert ke kávě. Možná oceníte naše recenze nejlepších švýcarských kávovarů Jura, které vám připraví dokonalou jedinečnou kávu.
Co budete potřebovat
- 1 šálek cukru
 - 1 šálek řepkového oleje
 - 1 šálek medu
 - 3 velká vejce
 - 1/2 šálku pomerančové šťávy
 - 1 lžička vanilkového extraktu
 - 3 a 1/2 šálků hladké mouky
 - 1 lžička prášku do pečiva
 - 1 lžička jedlé sody
 - 1/2 lžičky soli
 - 1 šálek čerstvých nebo mražených malin
 - 1 šálek čerstvých nebo mražených borůvek
 
Na polevu:
- 1 šálek moučkového cukru
 - 2 lžíce medu
 - 2 lžíce mléka
 
Postup
- Předehřejte troubu na 175°C.
 - Vymažte tukem 33 x 23 cm plech na pečení.
 - Ve velké míse prošlehejte cukr, olej, med, vejce, pomerančovou šťávu a vanilku.
 - V jiné míse prošlehejte mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl a postupně zašlehejte do medové směsi.
 - Přeneste na připravený plech.
 - Pečte 15 minut.
 - Vrch buchty posypte malinami a borůvkami.
 - Pečte, dokud párátko vložené do středu nevyjde čisté, dalších cca 30–35 minut.
 - Nechte zcela vychladnout na plechu na mřížce.
 - Smíchejte ingredience na polevu a polevou buchtu potřete.
 - V případě potřeby podávejte s dalším lesním ovocem.
 - Nechte si chutnat!
 


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček