Křehký losos zalitý česnekovým máslem je, popravdě řečeno, to nejlepší, co můžete uvařit. Je to přesně to, co potřebujete, abyste přerušili nudný cyklus hamburgerů, kuřecího masa a párků v rohlíku, a je to zdaleka nejjednodušší způsob, jak lososa servírovat. Nebo si připravte jiné variace receptů připravených v alobalu.
Co budeme potřebovat
- 500 ml studené vody
 - 1 lžíce soli
 - 1 kg lososa
 - 6 stroužků česneku
 - 4 jarní cibulky (nakrájená na tenké plátky)
 - 2 lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy
 - 1 střední citron (nakrájený na tenké plátky)
 - 60 g másla
 
Postup
- Lososa namočte do slané vody kůží nahoru do slaného nálevu.
 - Přikryjte a dejte na 1 hodinu do chladničky.
 - Připravte si velký kus alobalu.
 - Lososa vyjměte z nálevu a osušte papírovou utěrkou. Položte na fólii kůží dolů.
 - Rovnoměrně posypeme česnekem a jarní cibulkou. Lososa pokapejte citronovou šťávou.
 - Na lososa navrstvíme máslo nakrájené na kostičky a citron.
 - Přehněte protilehlé strany fólie přes střed, poté je sevřete a pevně srolujte, aby se alobal utěsnil.
 - Položte na plech a vložte do trouby rozehřáté na středně vysokou teplotu v režimu grilu.
 - Pečte 15 minut, dokud losos nezrůžoví. Před podáváním nechte 5 minut odpočinout.
 


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček