Tento jednoduchý recept na polévku z červené čočky překypuje chutí! Je vydatný a hřejivý, doplněný aromatickou zeleninou a citronem.
INGREDIENCE
- 3 velké mrkve
 - 1 střední žlutá cibule
 - 3 řapíky řapíkatého celeru
 - 6 stroužků česneku
 - ¼ šálku olivového oleje
 - 2 litry zeleninového vývaru
 - 1 šálek vody
 - 500 g červené čočky
 - 1 a ½ lžičky uzené papriky
 - 1 a ½ lžičky citronové kůry
 - 1 lžička soli
 - mletý černý pepř
 - řecký jogurt nebo zakysaná smetana, k podávání
 - koriandr, na servírování
 
POSTUP
- Oloupejte mrkev.
 - Mrkev, cibuli a řapíkatý celer nakrájejte nadrobno.
 - Nasekejte česnek.
 - Ve velkém hrnci rozehřejte olivový olej na středním plameni.
 - Přidejte cibuli, mrkev a řapíkatý celer a restujte, dokud mrkev nezměkne, asi 5 až 7 minut.
 - Vmíchejte česnek a restujte 1 minutu.
 - Přidejte vývar, vodu, červenou čočku, uzenou papriku, citronovou kůru, sůl a čerstvě mletý pepř.
 - Přiveďte k mírnému varu, pak z poloviny zakryjte a zvolna vařte, dokud čočka nezměkne, ale nezačne se lámat, asi 7 až 10 minut.
 - Ochutnejte a přidejte další sůl podle chuti a trochu mletého černého pepře.
 - Užijte si to!
 

Máme pro vás i další recepty na polévku z červené čočky. Zkuste variantu se zázvorem nebo třeba se špetkou chilli.

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček