Upečte si celý jehněčí krk s mrkví, nakládanou cibulkou a spoustou čerstvých bylinek, servírovaný na máslových fazolích. Je to opravdová delikatesa!
INGREDIENCE
- 1 středně velký celý jehněčí krk
 - 4 velké mrkve, oloupané a nakrájené na poměrně velké kousky
 - 6–8 nakládaných cibulek, nakrájených podélně na poloviny
 - 2 celé stroužky česneku, neoloupané
 - 2 snítky tymiánu
 - 1 snítka rozmarýnu
 - 2 bobkové listy (čerstvé, nesušené)
 - ½ šálku vody
 - sůl a černý pepř
 - extra panenský olivový olej
 - 1 konzerva máslových fazolí, scezených
 - velká hrst petrželky, pouze listy
 - 1 citron
 - rukola, k podávání
 
POSTUP
- Předehřejeme si troubu na 160 stupňů Celsia.
 - Mrkev a cibulku dáme do velkého pekáčku s pokličkou.
 - Přidáme snítky tymiánu, rozmarýnu, bobkové listy a česnek, pokapeme lehce olivovým olejem, osolíme a opepříme.
 - Rozehřejeme pánev se silným dnem a přidáme trochu olivového oleje.
 - Jehněčí krk osolíme a osmahneme na pánvi.
 - Osmahnutý krk položíme na zeleninu v pekáčku, přidáme vodu, přiklopíme a pomalu pečeme čtyři hodiny.
 - Jehněčí krk by se měl po čtyřech hodinách rozplývat v ústech.
 - Nyní vmícháme máslové fazole (několik z nich rozmačkejte vidličkou) a pečeme odkryté další půl hodiny.
 - Poté do zeleniny vymačkáme dužinu česneku, pokapeme ji citronovou šťávou a ochutnáte, zda potřebuje ještě sůl a pepř.
 - Celý jehněčí krk naservírujemena fazole a posypeme nadrobno nasekanou petrželkou smíchanou s jemně nastrouhanou citronovou kůrou.
 - Podávejte s pár lístky rukoly dochucených citrónovou šťávou a troškou olivového oleje.
 


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček