Rozmarýn se k jehněčímu masu skvěle hodí, proto pro vás máme i následující recept. Maso pečené se slaninkou, cibulí, česnekem a rozmarýnem potěší vaše chuťové buňky a užije si ho celá vaše rodina!
INGREDIENCE
- 1 kg jehněčí kotlety
 - 3 lžíce oleje
 - 150 g slaniny
 - 500 ml vývaru
 - 1 ks velké cibule
 - 1 svazek rozmarýnu
 - 1 palice česneku
 - sůl a pepř
 
POSTUP
- Slaninu nakrájíme na kostičky a nasypeme dno pekáčku.
 - Přidáme oloupanou, nahrubo nakrájenou cibuli.
 - Maso potřeme částí česneku rozetřeného se solí.
 - Vložíme očištěné maso, nakrájené na jednotlivé kotlety.
 - Kotlety předtím zprudka zatáhneme po obou stranách na pánvi (asi 2 minuty z každé strany).
 - Zbylý česnek rozložíme kolem masa, přidejte větvičky rozmarýnu, vše ještě trochu osolíme, opepříme a podlijeme vývarem.
 - Pekáček zakryjeme, vložíme do trouby vyhřáté na 140 °C a pečte 40 minut.
 - Hotové maso vyjmeme a udržujeme v teple.
 - Šťávu v pekáčku prudce svaříme a zredukujeme na polovinu.
 - Kotlety a podávejte přelité šťávou s bramorovou kaší, avokádovým salátem.
 


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček