Dušené jehněčí na červeném víně je oblíbenou pochoutkou, která je navíc neuvěřitelně jednoduchá na přípravu. Nevěříte? Tak pojďte vařit!
INGREDIENCE
- 750 g jehněčího hřbetu
 - 50 g másla
 - 500 ml vývaru
 - 300 ml červeného vína
 - 4 lžíce rajčatového protlaku
 - 6 kuliček nového koření a černého pepře
 - 3 bobkové listy
 - 2 stroužky česneku
 - 2 cibule
 - mletý pepř a sůl
 - snítka rozmarýnu
 
POSTUP
- Na másle restujeme hrubě pokrájenou cibuli dozlatova.
 - Maso očistíme, osolíme, opepříme.
 - Na cibulce necháme zatáhnout ze všech stran
 - Maso dáme stranou a přidáme na drobno nakrájený česnek, všechno koření a lehce zarestujeme.
 - Přidáme protlak a ještě chvilku restujeme, podlijeme vínem, to necháme odpařit.
 - Přidáme vývar, odvaříme přípečky, vrátíme maso, přikryjeme poklicí a v troubě vyhřáté na 180-200 °C pečeme cca 20 min.
 - Pak poklici odkryjeme a ještě cca 30 min dopékáme na barvu.
 - Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na plátky a udržujeme v teple.
 - Šťávu propasírujeme a dochutíme.
 


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček