Dopřejte svému rozpočtu na potraviny oddych, s tímto lahodným receptem na sladkokyselou čočku. Čočka je nejen levná, ale také plná živin, jako je vláknina, železo a fosfát.
Co budeme potřebovat
- 600 ml kuřecího vývaru
- 450 g čočky
- 2 bobkové listy
- Lžička soli
- 75 g másla
- 2 cibule
- Lžička kari
- 50 ml červeného vinného octa
- 50 ml medu
- Lžička oregana
- Lžička worcesterské omáčky
- Klobásu s vysokým obsahem masa (alespoň 85 %)
- 3 stroužky česnek (nakrájený na kostičky)
Postup
- Do velkého hrnce přidáme vývar, čočku a bobkové listy
- Čočku začneme vařit na střední teplotu
- Vaříme, dokud se vývar z většiny nevyvaří, přibližně 15-20 minut
- Když se čočka vaří, nakrájíme si na kostičky cibuli a orestujeme jí na másle
- Restujeme jí, dokud není zlatavá
- Do hrnce s čočkou přidáme zbylé ingredience a orestovanou cibulku i s máslem
- Vše smícháme dohromady a sundáme z plotny
- Čočku necháme 15 minut odpočívat
- Když čočka odpočívá, na pánvi, kde jsme restovali cibulku, opečeme rovnoměrně ze všech stran klobásu
- Opékáme jí 10-15 minut na mírnou teplotu, aby se prohřála i uvnitř a na povrchu byla křupavá
- K tomuto receptu na čočku na kyselo se skvěle hodí i kyselé okurky, které hezky zneutralizují mastnou chuť klobásy


 
 Pánve
Pánve Vakuovače
Vakuovače SodaStream
SodaStream Digestoře
Digestoře Kávovary
Kávovary Domácí pekárny
Domácí pekárny Sušičky ovoce
Sušičky ovoce Malé kuchyňské spotřebiče
Malé kuchyňské spotřebiče Hrnce
Hrnce Trouby & varné desky
Trouby & varné desky Elektrické krby
Elektrické krby Mobilní klimatizace
Mobilní klimatizace Ochlazovače vzduchu
Ochlazovače vzduchu Drtiče odpadu
Drtiče odpadu Elektrické fritézy
Elektrické fritézy Odšťavňovače
Odšťavňovače Katalog ingrediencí
Katalog ingrediencí Bylinky
Bylinky Koření
Koření Plodiny
Plodiny Sýry
Sýry Houby
Houby Seznam éček
Seznam éček