Vyšlehané bílky dodají tomuto dezertu vláčnost a jemnost, kokos skvělou chuť.
Ingredience:
- 1 a 3/4 šálku hladké mouky
 - 1 šálek vody
 - 4 vaječné bílky
 - 1 šálek kondenzovaného mléka
 - 1/3 šálku másla
 - 1/3 šálku kokosového oleje
 - 2 šálky cukru
 - 1 PL prášku do pečiva
 - 1/2 čajové lžičky soli
 - 1 čajová lžička vanilkového extraktu
 - 1/4 čajové lžičky kokosového extraktu
 
Poleva:
- 2 šálky šlehačky
 - 2 a 1/2 PL cukru
 - 1 a 1/2 čajové lžičky vanilkového extraktu
 - 1/4 čajové lžičky kokosového extraktu
 - 1 a 1/2 šálku strouhaného kokosu
 
Postup:
- Předehřejte troubu na 160°C.
 - Vymažte a vysypte moukou formu na pečení.
 - Do středně velké mísy prosejte mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl.
 - V jiné vyšlehejte bílky do tuhého sněhu.
 - V jiné míse vyšlehejte máslo s cukrem a poté do směsi přidejte vanilkový a kokosový extrakt.
 - Přidejte postupně moučnou směs společně s vodou k cukrové směsi.
 - Na závěr vmíchejte i bílky a vypracujte v těsto.
 - Těsto nalijte do připravené formy nebo zapékací misky a rovnoměrně rozetřete.
 - Pečte přibližně 35 -40 minut.
 - Po vyjmutí z trouby do dezertu udělejte hroty vidličky otvory a nechte zcela vychladnout.
 - V mezidobě vyšlehejte kondenzované mléko a poté přilijte jím vychladlý dezert.
 - Na polevu vyšlehejte smetanu ke šlehání s cukrem, kokosovým a vanilkovým extraktem.
 - Šlehačkovou polevu rozetřete po celém dezertu a na závěr posypejte strouhaným kokosem.
 - Uchovávejte v chladničce, dokud nebudou kokosové řezy připraveny k podávání.
 

Kokos můžete při pečení použít jen v receptech na kokosové řezy, ale také při přípravě rozmanitých buchet s kokosem. Kterou vyzkoušíte jako první?

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček