Jednoduchý a lahodný dezert s lehkou a nadýchanou ananasovou polevou, která je vyrobená z pouhých tří ingrediencí!
Ingredience:
- 2 šálky hladké mouky
 - 3/4 šálku cukru krystal
 - 3/4 šálku strouhaného kokosu
 - 1/2 šálku rostlinného oleje
 - 1 šálek podmáslí
 - 2 vejce
 - 2 čajové lžičky prášku do pečiva
 - 1/2 čajové lžičky jedlé sody
 - 1/4 čajové lžičky soli
 - 1/2 lžičky kokosového nebo vanilkového extraktu
 
Poleva:
- 500 g ananasu v plechovce v mírně sladkém nálevu
 - 100 g vanilkového pudinku
 - 250 ml šlehačky
 - strouhaný kokos na ozdobu
 
Postup:
- Předehřejte troubu na 160°C.
 - Vymažte tukem a vysypte moukou pekáč či hlubší plech, ve kterém chcete ananasovo-kokosové řezy připravovat.
 - V míse smíchejte suché přísady, tedy mouku, cukr, prášek do pečiva, jedlou sodu, sůl a strouhaný kokos.
 - V jiné míse nebo velké odměrce smíchejte podmáslí, olej, vejce a kokosový či vanilkový extrakt.
 - Následně obě směsi smíchejte.
 - Výsledné těsto by mělo být hladké a husté.
 - Vložte těsto do připravené formy na pečení a pečte přibližně 30 minut.
 - Nechte vychladnout a v mezidobě si připravte polevu.
 - Z plechovky s ananasem slijte šťávu a vymačkejte z ananasu co nejvíce tekutiny.
 - V míse vyšlehejte ananasovou šťávu s vanilkovým pudinkem.
 - Šlehejte, dokud směs nezhoustne.
 - Poté přidejte kousky ananasu a dobře promíchejte.
 - Samostatně vyšlehejte šlehačku a následně ji jemně vmíchejte do ananasové směsi.
 - Vzniklou polevou potřete vychladlý dezert.
 - Posypejte strouhaným kokosem a dejte na několik hodin vychladnut do ledničky.
 

V době Vánoc můžete kokos na váš stůl lehce dostat v podobě lahodného kokosového cukroví.

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček