Výhodou tohoto lahodného receptu je kromě výborné chuti i to, že v jednom pekáči připravíte společně klobásu i přílohu.
Ingredience:
- 800 g vinné klobásy
- 800 g brambor
- 2 červené cibule
- 300 g cherry rajčat
- 1/2 šálku bílého vína
- větvičky rozmarýnu
- olivový olej
- sůl, pepř
Postup:
- Brambory umyjte, oloupejte a nakrájejte na plátky.
- Oloupanou cibuli nakrájejte na kolečka a cherry rajčátka na čtvrtky.
- Vinnou klobásu stočte do podoby šneka a zajistěte párátky.
- Do vymazané zapékací misky či pekáče vložte nejprve plátky brambor, které následně osolte, opepřete a posypejte rozmarýnem.
- Na povrch brambor položte svinuté vinné klobásy a dejte do trouby předehřáté na 180°C.
- Pečte přibližně 10 minut.
- Následně zapékací misku vyjměte a na vinnou klobásu rozložte červenou cibuli a cherry rajčata. Vše zalijte bílým vínem.
- Vložte zpátky do trouby a pečte ještě dalších 20 minut.

Máte rádi zapékané brambory? Připravte si je se žampiony, uzeninou, sýrem či brokolicí!

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček