Klasické máslo je příliš tučné a navíc se špatně roztírá. Zaměňte ho proto za máslo pomazánkové. Už jeho název značí, že výsledek bude dokonalý.
Ingredience
- 4 vejce
- 1/2 šálku pomazánkového másla
- 1/4 čajové lžičky sušeného mletého česneku
- sůl, pepř
- majonéza (volitelné)
- čerstvé bylinky či slanina na ozdobu
Postup
- Vejce uvařte natvrdo.
- Po vychladnutí je oloupejte a nakrájejte na drobnější kousky.
- V misce smíchejte pomazánkové máslo s česnekem a kořením.
- Přidejte nakrájená vajíčka a promíchejte.
- V případě potřeby můžete do směsi přidat trochu majonézy.
Tuto pomazánku můžete podávat nejen s pečivem, ale lze jí potřít i plátky zeleniny a ozdobit bylinkami či slaninou.

Zbylo vám po Velikonocích doma velké množství vajíček? Použijte je do nejrůznějších vaječných pomazánek!

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček