Chcete-li docílit výraznější chuti pokrmu, použijte lesní houby, dáváte-li přednost jemnější chuti, použijte žampiony. V obou případech si tento pokrm zamilujete!
Ingredience:
- 4 krůtí plátky
 - 200 g hub
 - 1 šálek šlehačky
 - 1/4 šálku strouhaného parmezánu
 - 1 čajová lžička sušeného mletého česneku
 - 1 PL olivového oleje
 - 2 PL másla
 - 2 stroužky česneku
 - petrželka
 - rozmarýn
 - sůl, pepř
 
Postup:
- Omyté a zlehka naklepané krůtí plátky posypejte sušeným česnekem, solí a pepřem.
 - Na pánvi s olivovým olejem plátky z obou stran zlehka orestujte.
 - Následně plátky vyjměte a do stejné pánve vložte máslo, na kterém 1-2 minuty povařte na plátky nakrájené houby.
 - Následně přidejte prolisovaný česnek, nasekanou petrželku a rozmarýn a restujte další 2 minuty.
 - Do pánve vlijte šlehačku a za stálého míchání ji přiveďte k varu a vařte až do okamžiku, kdy se vytvoří hustá omáčka.
 - Přidejte nastrouhaný parmezán a za stálého míchání ho nechte rozpustit do omáčky.
 - Vraťte do pánve krůtí plátky a ještě několik minut povařte.
 
Tento pokrm chutná znamenitě především s rýží či s bramborovou kaší.


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček