Brokolice obsahuje spoustu hořčíku, který je potřebný pro správnou činnost svalů a srdce. Obsahuje také vlákninu a pomáhá správné funkci střev.
Dopřejte si tento zeleninový zázrak v podobě musaky.
Ingredience
- 1 větší vodnice (lze nahradit i kedlubnou)
 - 1 malá cuketa
 - 1,5 hlávky brokolice
 - 1 čajová lžička soli
 - 1 čajová lžička mletého kmínu
 - 2 vejce
 - 150 ml mandlového mléka
 - 1 čajová lžička tuniského koření (červená paprika, kmín, trocha kurkumy, hřebíček)
 - ½ čajové lžičky červené papriky
 - ½ čajové lžičky drceného tymiánu
 
Postup
- Brokolici omyjte a dejte na 10 minut do páry, aby krásně změkla.
 - Po uvaření ji vložte do misky a rozmačkejte.
 - Přidejte ½ čajové lžičky soli a 1 lžičku mletého kmínu. Můžete také přidat trochu mletého pepře.
 - Vodnici oloupejte, nakrájejte na tenké plátky a rozdělte na dvě části (půl půjde do spodní části a půl na povrch).
 - Cuketu nakrájejte na kolečka.
 - Do vymazaného pekáče položte plátky vodnice, brokolici a vše zakončete vrstvou cukety.
 - V misce si smíchejte vejce s mandlovým mlékem, přidejte zbývající koření (půl lžičky soli, tymián, tuniské koření, papriku) a půlku této směsi nalijte na cuketu.
 - Pokryjte vše v pekáči zbylou vodnicí a zalijte zbylou směsí.
 - Pekáč zakryjte alobalem a pečte cca 25 minut, při 180°C.
 - Poté sejměte alobal a pečte dalších 20 minut, při 180°C.
 - Přejeme dobrou chuť!
 

Zaujala vás srbská gastronomie? Vyzkoušet můžete také recept na srbské červené rizoto.

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček