Fandíte současnému trendu rostlinné stravy? Ani tak se nemusíte vzdát oblíbeného dezertu! Vyzkoušejte veganskou verzi Míša řezů!
INGREDIENCE
Na korpus:
- 280 g hladké mouky
 - 130 g krupicového cukru
 - 2 vrchovaté lžičky kypřícího prášku
 - 50 g holandského kakaa
 - 250 ml kokosového mléka
 - 50 g rostlinného oleje
 - 1 lžíce jablečného octa
 - špetka soli
 
Na náplň:
- 400 g hedvábného tofu (seženete ve zdravé výživě)
 - šťáva ze 2 citronů
 - 50 g moučkového cukru
 - 50 ml kokosového mléka
 
Na polevu:
- čokoládová poleva bez živočišných složek (seženete ve zdravé výživě)
 
POSTUP:
- Troubu předehřejte na 180 °C.
 - Ve velké míse smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva, sůl a holandské kakao.
 - Přidejte kokosové mléko, olej, ocet a dobře promíchejte.
 - Těsto vlijte do vymazané a moukou vysypané formy a dejte do trouby. pečte cca 30 minut, poté vyndejte z trouby a nechte zcela vychladnout.
 - Na náplň smíchejte tofu, citronovou šťávu, cukr a dobře promíchejte. Po troškách přidávejte kokosové mléko, dokud nebude mít náplň konzistenci tvarohu (nemusíte použít všechno mléko).
 - Náplň rozetřete na vychladlý korpus a dejte do ledničky na cca 45 minut.
 - Rozpusťte čokoládovou polevu podle návodu na obalu a rozetřete po celé ploše moučníku.
 - Dejte do chladna alespoň na 5 hodin, aby poleva zcela ztuhla a šla krájet.
 


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček