Užijte si dokonalou kombinaci banánu, medu, karamelu, šlehačky a čokolády v tomto snadném moučníku. Už nikdy nebudete chtít jiný!
Co budete potřebovat
Na těsto:
- 400 g hladké mouky
 - 200 g třtinového cukru
 - 4 a 1/2 lžičky prášku do pečiva
 - 1 lžička soli
 - 60 g medu
 - 250 g másla
 - 4 velká vejce
 - 3 banány
 - 180 g zakysané smetany
 - 2 lžičky vanilkové pasty
 
Na karamelovou omáčku:
- 125 g medu
 - 100 g třtinového cukru
 - 125 g másla
 - 250 ml smetany ke šlehání
 
Na čokoládové hobliny:
- 150 g tmavé čokolády
 
Na šlehačku:
- 375 ml smetany ke šlehání
 - 125 g mascarpone
 - 1 lžička vanilkového extraktu
 
Na dekoraci:
- 1 banán nakrájený na plátky
 - čokoládové hobliny viz výše
 - 60 g karamelové omáčky viz výše
 
Postup
- Předehřejte troubu na 160 °C.
 - Plech o rozměrech 20 cm x 30 cm 5 cm nastříkejte olejem ve spreji a vyložte dno a boky pečicím papírem.
 - Do lednice dejte na 20 minut další plech.
 - Do přidejte mouku, třtinový cukr, prášek do pečiva a sůl a promíchejte.
 - Do samostatné velké mísy přidejte máslo a med.
 - Pomocí elektrického ručního mixéru máslo a med rozmixujte do bledé a nadýchané hmoty, což potrvá asi 3 minuty.
 - Přidávejte vejce jedno po druhém a pokaždé dobře promíchejte.
 - Seškrábněte misku a přidejte banány, zakysanou smetanu a vanilkovou pastu.
 - Důkladně promíchejte, přidejte suché ingredience a opět promíchejte.
 - Těsto nalijte na plech a pečte 45-55 minut.
 - Po upečení nechte úplně vychladnout.
 - Nyní si připravte omáčku.
 - Do přidejte med, máslo a třtinový cukr a míchejte, dokud se všechny ingredience nerozpustí a směs nebude bublat.
 - Pokračujte v míchání 3 minuty nebo dokud nedosáhnete zlaté barvy.
 - Stáhněte plamen a přidejte smetanu.
 - Míchejte, dokud se vše dobře nespojí.
 - Nechte zcela vychladnout.
 - Chcete-li vytvořit čokoládové hoblinky, nalijte rozpuštěnou čokoládu na plech, který byl 20 minut v lednici.
 - Poklepejte plechem o pracovní desku, abyste uvolnili vzduchové bubliny.
 - Nechte zahřát na pokojovou teplotu.
 - Pomocí lžičky krátce seškrabujte čokoládu tak, abyste tvořili malé hoblinky.
 - Do velké mixovací nádoby přidejte smetanu, mascarpone a vanilkový extrakt.
 - Šlehejte, dokud se nezačnou tvořit měkké vrcholky.
 - Pomocí konce vařečky vytvořte otvory po celé buchtě, ale snažte se nepropichovat až na dno.
 - Otvory naplňte karamelovou omáčkou.
 - Navrch buchty přidejte šlehačku a rovnoměrně rozetřete.
 - Zalijte karamelovou omáčkou a vmíchejte ji do šlehačky.
 - Ozdobte plátky banánu a čokoládovými hoblinami.
 - Nakrájejte a podávejte.
 

Máme pro vás i další lahodné recepty s medem v 5 různých variantách. Ochutnejte luxusní kachní prsa, italské kuličky i oblíbené perníčky.

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček