Vynikající recepty na dorty bez lepku na jednom místě. Který si připravíte jako první?

Ani celiaci se nemusí vzdát dokonalých moučníků!

My na ně totiž také myslíme a proto pro vás tentokrát máme 5 delikátních receptů na bezlepkové dorty!

Užijte si variantu s malinami, vanilkou i čokoládou.

Na klasické dorty z pšeničné mouky si ani nevzpomenete!

Gluten free pečení

  • Existuje spousta alternativ klasické pšeničné mouky. Použít můžete třeba rýžovou mouku, mandlovou mouku nebo bezlepkovou mouku, která už je běžně k dostání téměř všude.
  • Mnoho z těchto alternativních mouk má však jemnější strukturu než má obyčejná hladká pšeničná mouka.
  • Obvykle se proto přidává nějaký typ škrobu, aby směs získala lepší strukturu a trochu pojivové síly. Tapioka a bramborový škrob jsou nejčastěji používané škroby.
  • Další složkou, která se přidává do těsta na pečení, je xanthanová guma. Je to klíčová složka v bezlepkovém pečení. Má totiž velký vliv na texturu bezlepkového pečiva. Lepek dodává těstu pružnost a lepivost. Xanthanová guma tyto vlastnosti napodobuje.

A jak se vám naše dnešní recepty na bezlepkové dorty líbily? Napište nám do komentářů!



Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.