Borůvková bublanina z bílkového sněhu

Borůvková bublanina z bílkového sněhu
Příprava: 10 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 10
Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 10

Ingredience

  • 50 g másla
  • 100 g cukru krupice
  • 3 vejce
  • 180 ml mléka
  • 300 g poloh. mouky
  • 1/2 kypřícího prášku
  • špetka soli
  • 250 g borůvek
  • slunečnicový olej ve spreji na vystříkání formy
  • 1 vanilkový cukr a 2 lžíce cukru moučky na posypání

Postup receptu

  1. Máslo utřeme s cukrem a žloutky
  2. Přimícháme prosátou mouku s kypřícím práškem a mléko
  3. Nakonec vyšleháme bílky do sněhu spolu se špetkou soli
  4. Bílkový sníh opatrně vmícháme do těsta
  5. Kulatou zapékací mísu s vyvýšeným okrajem vystříkáme slunečnicovým olejem (Easy cook) – vysypávání moukou není potřeba
  6. Potom do ní nalijeme těsto, na které nasypeme borůvky
  7. Bublaninu dáme péci do předehřáté trouby
  8. Pečeme při 200 °C asi 25 minut
  9. Podáváme nejlépe se šlehačkou

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.