Domácí bublanina

Domácí bublanina
Příprava: 25 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 6
Doba přípravy: 65 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 180 g polohrubé mouky
  • 80 g másla
  • 2 žloutky
  • 2 bílky
  • 100 g cukru
  • prášek do pečiva
  • 6 lžic mléka
  • 300 g ovoce dle vaší chutě – jablka
  • jahody
  • višně
  • třešně
  • švestky
  • meruňky

Postup receptu

  1. V míse třeme tuk s cukrem do pěny
  2. Pak přidáme a zatíráme žloutky jedne po druhém
  3. Pak sřídavě vmícháme mléko a mouku s práškem
  4. Nakonec do těsta cmícháváme sníh z bílků
  5. Těsto dáme do dobře vymazaného plechu poklademe jej ovocem, které jsme omočili trochu v mouce
  6. Pak to co nejdříve dáme do trouby a pečeme asi 30 minut
  7. Nakonec pocukrujeme moučkovým cukrem

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.