V Bulharsku je tento pokrm velice oblíbený, a to jednoduše proto, protože se připravuje rychle, snadno a chutná báječně.
Přineste kousek zahraničí také do vaší kuchyně.
Ingredience
- 1 kg brambor (nakrájených na malé kostky)
 - 1,5 kg mletého hovězího masa (můžete zvolit i mix masa s vepřovým)
 - 1 cibule (nasekaná nadrobno)
 - 2 šálky mléka
 - 4 vejce
 - ½ šálku oleje
 - 2 polévkové lžíce mleté papriky
 - 1 polévková lžíce soli
 - 1 čajová lžička drceného černého pepře
 
Postup
- Cibuli osmahněte dozlatova.
 - Poté k ní přidejte mleté maso, pepř, papriku a ½ polévkové lžíce soli.
 - Smažte tak dlouho, dokud maso nezhnědne.
 - Zatímco se maso smaží, připravte si brambory.
 - Nasekané brambory promíchejte se zbylou solí. Přidejte brambory k masové směsi a pečte v troubě, vyhřáté na 200 °C, po dobu 40 minut.
 - Mezi tím, co se pokrm peče, smíchejte mléko a vejce. Tuto směs nalijte na bulharskou musaku, a to 10 minut před koncem pečení.
 - Pokrm můžete, ihned po upečení, podávat.
 


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček