Jednoduchý recept na hranolky z celeru s uzenou paprikou, které můžete podávat téměř k čemukoli místo klasických bramborových hranolek. Navíc jsou o dost zdravější!
Co budete potřebovat
- 1 celer
- 1 lžíce olivového oleje
- ½ lžičky uzené papriky
- hrubá mořská sůl
- kečup, k podávání (volitelně)
Postup
- Nastavte troubu na horkovzduch a předehřejte na 200°C.
- Vyložte plech pečicím papírem.
- Celer oloupejte.
- Oloupaný celer překrojte napůl a pak každou půlku nakrájejte na plátky o tloušťce cca 1 cm.
- Každý plátek nakrájejte na hranolky o tloušťce cca 1 cm.
- Celerové hranolky dejte do velké mísy a obalte v olivovém oleji a uzené paprice.
- Se solí vydržte, dokud nebudou hranolky upečené.
- Položte celerové hranolky na plech v jedné vrstvě a ujistěte se, že kolem každé hranolky je trochu místa.
- Pečte asi 15 minut.
- Poté vyjměte plech z trouby a každý hranolek opatrně překlopte na druhou stranu a pečte dalších 10 minut, dokud nebudou vršky pěkně puchýřnaté a místy lehce připálené.
- Posypte solí a ihned konzumujte.


 
 Pánve
Pánve Vakuovače
Vakuovače SodaStream
SodaStream Digestoře
Digestoře Kávovary
Kávovary Domácí pekárny
Domácí pekárny Sušičky ovoce
Sušičky ovoce Malé kuchyňské spotřebiče
Malé kuchyňské spotřebiče Hrnce
Hrnce Trouby & varné desky
Trouby & varné desky Elektrické krby
Elektrické krby Mobilní klimatizace
Mobilní klimatizace Ochlazovače vzduchu
Ochlazovače vzduchu Drtiče odpadu
Drtiče odpadu Elektrické fritézy
Elektrické fritézy Odšťavňovače
Odšťavňovače Katalog ingrediencí
Katalog ingrediencí Bylinky
Bylinky Koření
Koření Plodiny
Plodiny Sýry
Sýry Houby
Houby Seznam éček
Seznam éček