Vraťte se zpátky v čase s tímto typickým bufetovým salátem, který u nás přežil už několik desetiletí, což svědčí o jeho oblíbenosti. Můžeme ho zařadit do klasického českého kulinářského repertoáru.
Ingredience:
- 400 g šunkového salámu
- 180 g kyselých okurek (nakrájeným nadrobno)
- 60 g hrášku z plechovky
- ½ cibule (nakrájená nadrobno)
- 300 g majonézy
- 20 g hořčice
- lžička octa
- 10 g krupicového cukru
- lžička worcesterské omáčky
- lžička pepře
- sůl (podle chuti)
Postup
- Salám si nakrájíme na malé kostičky nebo nudličky.
- Kyselé okurky taktéž nakrájíme na velmi malé kostičky.
- Společně vložíme do mísy.
- Přidáme okapaný hrášek a nakrájenou cibuli.
- Společně promícháme a začneme přidávat koření.
- Začneme s worcesterem, poté přidáváme hořčici, cukr, ocet, pepř.
- Ingredience smícháme a přidáme majonézu.
- Salát ochutnáme a podle chuti dosolíme.
- Pozor, abychom salát nepřesolili, salám i majonéza se mohou lišit v množství soli, kterou obsahují.
- Salát nakonec necháme uležet v lednici minimálně 2 hodiny, ideálně přes noc.
Salát můžeme zálivkou dochutit ihned, a poté ho umístit do lednice, kde se chutě krásně rozleží a vyniknou. Po pár hodinách nebo dokonce druhý den, salát bude chutnat úplně jinak a chlebíčky se vám rozplynou na jazyku.