Příprava: 50 minut
Vaření: 40 minut
Počet porcí: 8
Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 8
Ingredience
- 20 dkg hladké mouky
- 10 dkg tuku
- 3 dkg moučkového cukru
- asi 1 dl vody
- špetka soli
Náplň:
- 2 vejce
- 7 dkg tuku
- 8 dkg krupicového cukru
- 2 citrony
Sníh:
- 2 bílky
- 5 dkg krupicového cukru
Postup receptu
- Mouku prosejeme na vál, přidáme změklý tuk, cukr a špetku soli a zvolna přidáváme vlažnou vodu
- Vypracujeme hladké těsto, které necháme asi půl hodiny odpočinout
- Vyválíme placku, vložíme ji do vymazané koláčové formy a vytvarujeme zvýšené okraje
- Propícháme vidličkou a zalijeme krémem
- Pečeme asi půl hodiny a před koncem pečení potřeme povrch koláče tuhým sněhem a dopékáme, až sníh zrůžoví
- Krém: celá vejce rozšleháme s cukrem (můžeme i umixovat), přidáme rozpuštěný tuk a vylisovanou šťávu ze dvou citronů a našleháme do pěny