Milovníci čokolády pozor! Připravili jsme pro vás ty nejskvělejší recepty na čokoládové kuličky!
Recepty jsou jednoduché, hotové v pár krocích a vám nezbyde nic jiného než se těšit až tuto dobrotu ochutnáte!
Zkuste naše výborné kombinace s kokosem, arašídovým máslem nebo si vychutnejte i bílou čokoládu.
Tak které kuličky budou vaše první?
Naše recepty
Jakou čokoládu na kuličky použít?
Čokoláda pochází ze zrn kakaovníku. Zrna jsou pražená a mletá, aby se vytvořila pasta nazývaná , kterou posléze dělíme na kakaové máslo a kakaový prášek. Různými poměry mezi kakaovým máslem, kakaovým práškem, cukrem a dalších přísad vznikají různé druhy čokolády.
Čokoláda na vaření – také je nazývána jako hořká čokoláda. Tento druh čokolády obsahuje 50-58% kakaového másla a je bez přidaného cukru. Měla by se používat v receptech, kde jsme použili jiné sladidlo, jako jsou brownies, nebo čokoládové korpusy.
Hořkosladká čokoláda – ta má nejsilnější čokoládovou chuť a obsahuje minimálně 35 % čokoládové pasty. Některé prémiové značky obsahují 70 % nebo více kakaového másla a kakaové sušiny. Je to nejlepší druh čokolády na vaření a pečení. Zkuste z ní vytvořit například pudink, čokoládovou pěnu, ganache a glazura, nebudou mít chybu.
Polosladké – má více přidaného cukru a obsahuje minimálně 35 % čokoládové pasty. Tato čokoláda vynikne nejvíce v receptech, kde čokoláda hraje hlavní roli, jako jsou čokoládové koláče, čokoládové buchty nebo čokoládové krémy.
Sladká čokoláda – obsahuje minimálně 15 % čokoládové pasty. Použijeme ji například v receptech na sušenky s čokoládovými kousky.
Mléčná čokoláda – obsahuje alespoň 10 % čokoládové pasty a alespoň 12 % mléčné sušiny, aby získala sladkou a krémovou chuť. Tuto čokoládu spíše než do těsta použijte jako finální „dotažení“ receptu na palačinky nebo muffiny.
Bílá čokoláda – není to opravdu „pravá“ čokoláda, protože neobsahuje čokoládovou sušinu. Obsahuje minimálně 20 % kakaového másla. Je skvělá v kombinaci s ořechy a solí – představte si makadamové sušenky z bílé čokolády.
Kakaový prášek – může být sladký nebo hořký. Vyrábí se sušením a mletím čokoládové pasty a odstraněním většiny kakaového másla, přičemž musí být, ale stále zachováno 10-22 % kakaového másla.
V našich receptech na čokoládové kuličky doporučujeme používat první tři druhy čokolády. Je to z toho důvodu, že je v receptech vždy navíc přidané další sladidlo a použitím sladké čokolády, by mohlo dojít k přeslazení a zároveň by kuličky ztratily chuť, kterou mají správně mít, a to lehce nahořklou a trpkou.
Není na škodu zkombinovat například polosladkou čokoládu společně s kakaovým práškem, což vytvoří zajímavý chuťový most, ale nezapomínejte přidat více tekutých surovin, aby těsto nebyl příliš husté.

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček