Inspirujte se těmito recepty na rohlíčky s čokoládou. Chutě Francie, Čech i Mexika!

Na čokoládě miluji, že je tak variabilní a dá se použít skoro kamkoliv a upravit jakkoliv.

Proto vyzkoušejte tyto recepty na čokoládové rohlíčky a sami uvidíte o čem mluvím! Těsto je neuvěřitelně křehké a nadýchané, čokoláda už jen podtrhuje celkovou chuť těchto dobrot.

Speciálně jsme pro váš připravili nejrůznější varianty z různých koutů světa, abyste měli šanci ochutnat to nejlepší co nám ostatní kuchyně mohou nabídnout!

Jaký recept si vyberete jako první?

Tipy na další čokoládové náplně

Čokoládový krém z mascarpone

  • 280 g hořké čokolády
  • 280 ml smetany ke šlehání
  • 5 lžic Baileys (nebo podobný smetanový likér)
  • 500 g mascarpone
  • Čokoládové hobliny

Postup

  • Čokoládu nalámeme do misky a poté jí rozpustíme na vodní lázni nebo v mikrovlnce během 30 vteřinových intervalů
  • Mícháme, dokud se zcela nerozpustí a dáme jí stranou vychladnout
  • Smetanu si vyšleháme a během šlehání přidáváme po lžičkách likér
  • Mascarpone si poté vyšleháme do hladké konzistence a poté přidáme smetanu a smícháme, aby vznikla jednolitá směs
  • Čokoládovým krémem zdobíme, plníme nebo ho jíme rovnou ze lžičky

Čokoládová náplň ze Salka

  • 200 g másla
  • Plechovka Salka
  • 250 g vlašských ořechů
  • 3 lžíce kakaa
  • Pytlík vanilkového cukru

Postup

  • Salko si uvaříme ve vodní lázni, tak že plechovka bude zcela ponořená a my jí na mírnou teplotu vaříme přibližně 2 ½ hodiny
  • Máslo si vyšleháme do jemného krému a přidáme vychladlé Salko a mixujeme
  • Když nám vznikne nadýchaným krém, přidáme kakao
  • Mixujeme, dokud se kakao úplně nezapracuje
  • Nakonec přidáme mleté ​​vlašské ořechy a opět důkladně promícháme

Krém z tvarohu a čokolády

  • 150 g másla
  • 150 g moučkového cukru
  • 150 g měkkého tučného tvarohu (z vaničky)
  • 150 g hořké čokolády

Postup

  • Čokoládu si, na vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě, rozpustíme a necháme jí vychladnout na pokojovou teplotu
  • Mezitím si vyšleháme máslo s cukrem
  • K máslu postupně, po lžících, přidáváme na střídačku tvaroh a čokoládu
  • Vše zašleháváme do hladka
  • Pokud by před zdobením nebo plněním byl krém příliš řídký, dáme ho na chvíli do lednice

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.