Zapékání neboli gratinování patří mezi oblíbené způsoby přípravy pokrmů hlavně díky své jednoduchosti a výtečným výsledkům.
Navíc zapékat lze téměř cokoliv – včetně příloh.
Připravili jsme si pro vás 7 vynikajících receptů na gratinované pokrmy, které si oblíbíte.
Je libo tradiční francouzské brambory se smetanou nebo raději květák či růžičkovou kapustu?
Doporučujeme ochutnat vše!
Naše recepty
Porce můžeme nakrájet a vyndat z pekáčku předem, nebo pokrm jednoduše necháme v zapékací misce a můžeme podávat z trouby ihned na stůl. Teprve tam je pak naporcovat, a to zejména pokud máme pěknou misku.
Zapékat můžeme v jakémkoliv pekáčku vhodné velikosti, který předem vymažeme tukem a vysypeme jemnou strouhankou. Nejlepší je pořídit si zapékací misku s povrchovou úpravou z ohnivzdorného skla nebo keramickou zapékací misku.
Jaký gratinovaný pokrm hraje prim ve vaší domácnosti? Pochlubte se v sekci komentářů pod článkem!

 
               
               
               
               
               
               
               Pánve
Pánve Vakuovače
Vakuovače SodaStream
SodaStream Digestoře
Digestoře Kávovary
Kávovary Domácí pekárny
Domácí pekárny Sušičky ovoce
Sušičky ovoce Malé kuchyňské spotřebiče
Malé kuchyňské spotřebiče Hrnce
Hrnce Trouby & varné desky
Trouby & varné desky Elektrické krby
Elektrické krby Mobilní klimatizace
Mobilní klimatizace Ochlazovače vzduchu
Ochlazovače vzduchu Drtiče odpadu
Drtiče odpadu Elektrické fritézy
Elektrické fritézy Odšťavňovače
Odšťavňovače Katalog ingrediencí
Katalog ingrediencí Bylinky
Bylinky Koření
Koření Plodiny
Plodiny Sýry
Sýry Houby
Houby Seznam éček
Seznam éček