Příprava: 20 minut
Vaření: 10 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1 kg rybího filé
- 6 čerstvých větších paprik (cca 40 dkg)
- 1 feferonka
- 4 stroužky česneku
- 1 lžíce octa
- špetka cukru
- sůl
- olej.
Postup receptu
- Očištěné a rozkrojené papriky včetně feferonky zalijeme vroucí vodou a necháme 20 minut stát, pak je vyjmeme a vodu slijeme
- Papriky rozmixujeme nebo propasírujeme přes síto do mísy, přidáme prolisovaný česnek, sůl, olej, ocet, špetku cukru a promícháme
- Do takto připravené marinády vložíme plátky očištěné ryby a necháme nejméně 2 hodiny odležet
- Pak grilujeme na dostatečně rozehřáté a olejem potřené mřížce grilu