Tento jednoduchý recept na grilované brambory v alobalu jsou skvělou letní přílohou. Navíc mají úžasnou výraznou chuť!
INGREDIENCE
- 1 kg baby brambor, nakrájených na kousky velikosti sousta
- 1 červená paprika, nakrájená
- 1 žlutá paprika, nakrájená
- 1 šálek nakrájené sladké cibule
- 3 stroužky česneku, oloupané a rozdrcené
- 1/4 šálku olivového oleje
- 2 lžíce limetkové šťávy
- 1/4 šálku koření fajita
- 1/4 šálku čerstvého nasekaného koriandru
POSTUP
- Předehřejte si gril.
- Ve velké míse smíchejte brambory, papriku, cibuli a česnek.
- V malé misce prošlehejte limetkovou šťávu, olivový olej a fajita koření.
- Nalijte kořenící směs na brambory a promíchejte, aby se obalily.
- Umístěte dva listy silného alobalu na rovný povrch a nasypte brambory do středu.
- Sklopte strany nahoru kolem brambor a utěsněte nahoře tím, že strany přimáčknete k sobě, abyste vytvořili balíček.
- Balíček položte přímo na grilovací rošt a pečte 25–30 minut, nebo dokud brambory nezměknou.
- Brambory po 15 minutách nezapomeňte zkontrolovat a v případě potřeby je rychle promíchat, aby se dno nepřipálilo.
- Před otevřením přeneste balíček na rovný povrch.
- Ihned podávejte s nasekaným koriandrem.