Příprava: 5 minut
Vaření: 40 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 45 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1 kuře (nebo kuřecí čtvrtky či řízky)
Marináda:
- 1 dl oleje
- 1,5 dl bílého vína
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce worcesteru
- 1 lžička citronové šťávy
- 1 cibule najemno nakrájená
- 3 stroužky prolisovaného česneku
- po půl lžičce tymiánu
- rozmarýnu a oregana (nebo 2 lžičky provensálského koření)
- sůl
Postup receptu
- Kuře rozdělíme na čtvrtky, omyjeme, osušíme a vložíme do připravené marinády, kde je necháme nejméně 6 hodin proležet
- Marinádu připravíme smícháním všech surovin
- Osušené porce kuřete grilujeme ze všech stran a během grilování je potíráme marinádou
- Solíme až nakonec