Hraběnčin jablečný dezert se sněhem

Hraběnčin jablečný dezert se sněhem
Příprava: 25 minut Vaření: 35 minut Počet porcí: 6
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 2 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 40 dkg polohrubé mouky
  • 4 vejce
  • 25 dkg másla
  • 2 vanilkové cukry
  • 1/2 kg jablek
  • 10 dkg moučkového cukru
  • 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva
  • 3 lžičky skořicového cukru

Postup receptu

  1. Máslo se žloutky a cukrem utřeme, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vypracujeme těsto
  2. Polovinu vložíme na 20 minut do mrazničky a druhou polovinu vyválíme (dle velikosti plechu)
  3. Jablka nastrouháme a posypeme skořicovým cukrem
  4. Plech vymažeme, vysypeme hrubou moukou a opatrně na něj přeneseme vyválený plát těsta
  5. Na něj navrstvíme nastrouhaná jablka
  6. Z bílků ušleháme tuhý sníh a rozetřeme na jablka
  7. Vyndáme těsto z mrazničky a nastrouháme ho na sníh
  8. Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 35 minut
  9. Vychladlé sypeme moučkovým cukrem

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.