Hrníčkový recept na lahodnou rebarborovou bublaninu

Hrníčkový recept na lahodnou rebarborovou bublaninu
Příprava: 10 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 8
Doba přípravy: 50 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 8

Ingredience

  • 3–4 vejce
  • 1,5 hrnku moučkového cukru
  • 2,5 hrnku polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 hrnek oleje
  • 1 vanilkový pudinkový prášek
  • trocha rumu (nemusí být)
  • 40 dkg rebarbory

Postup receptu

  1. Rebarboru sloupneme a nakrájíme na cca 1,5 cm kostky
  2. Žloutky utřeme s cukrem do pěny a postupně přidáváme mouku prosátou s práškem do pečiva, pudinkový prášek, olej a trochu rumu pro chuť
  3. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků vyšlehaný se špetkou soli
  4. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech, poklademe rebarborou zlehka obalenou v mouce a v předehřáté troubě upečeme
  5. Po upečení silně pocukrujeme

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.