Oblíbené recepty na lahodné čatní aneb omáčky nejen k masu (slané i sladké varianty)

Čatní, možná znáte z angličtiny také jako chutney, je hustá omáčka, se kterou se dochucují pokrmy, aby získaly na výraznější a lepší chuti.

Variant, jak a z čeho tuto omáčku připravit, je opravdová spousta.

A ať už je to rajčatové, cibulové, nebo třeba švestkové a hruškové, pokaždé dokáže na talíři udělat z mála mnoho.

My vám přinášíme TOP 8 receptů na čatní, které když nevyzkoušíte, jako byste nežili.

Jestli vám chutná sladké, inspirujte se našimi 10 recepty na domácí marmelády z různých druhů ovoce.

Jak správně sterilizovat sklenice na zavařeniny

Sterilizace vyžaduje zahřát něco tak, aby žádné bakterie nemohly přežít. Sterilizace nádob je tak důležitým krokem k zabránění pokažení vaší tvrdé práce v důsledku nahromadění škodlivých bakterií.

Pokud používáte sklenice s gumovým těsněním, nezapomeňte je před vložením do trouby vyjmout.

A jak tedy vypadá správná sterilizace?

  1. Předehřejte troubu na 160 stupňů Celsia.
  2. Nádoby a víčka umyjte v horké mýdlové vodě a opláchněte, ale nevysušte je.
  3. Sklenice dejte na plech na pečení a na 10 minut do trouby.
  4. Namočte víčka na několik minut do vroucí vody.

A k čemu jinému se hodí čatní více než k masu? Vyzkoušejte některý z našich receptů na přípravu masa.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.