Kachní paštika s mandlemi

Kachní paštika s mandlemi

Máte rádi výraznější chuť? Připravte si domácí paštiku z kachních jater, jsou chuťově mnohem bohatší a zaručeně si pochutnáte.

Ingredience

  • 800 g kachních jater
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 200 ml suchého červeného vína
  • 150 g másla
  • 50 g mandlových plátků
  • paštikové koření
  • větvička tymiánu
  • sůl
  • pepř

Postup

  • Játra omyjte a očistěte, odřízněte blanky, šlachy a tuk.
  • V hrnci nechte rozpustit 2/3 másla, přidejte najemno nakrájenou cibuli, orestujte, přidejte nasekaný česnek a ještě krátce opečte.
  • Přidejte na kousky pokrájená játra, promíchávejte a nechte několik minut zatáhnout.
  • Podlijte vínem a nechte půl minuty vařit.
  • Osolte, opepřete, promíchejte, odstavte z ohně a nechte zchladnout.
  • Směs včetně výpeku přendejte do mixéru a rozmixujte.
  • Přidejte nasekaný koření, nasekané plátky mandlí, promíchejte a přendejte do skleniček.
  • Navrch nalijte rozpuštěné máslo, vložte do něj větvičku tymiánu a uchovávejte v lednici.
Pomazánka z kachního masa ozdobená větvičkou tymiánu v malé zapékací misce
Zdroj: justapinch.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.