Víte, jaká část divočáka je považována za nejchutnější?
Kýta, především její vrchní šál.
Podívejte se na rozmanité možnosti její přípravy v našich receptech z kančí kýty!
Skvělé chutná se zelím, na víně i na smetaně.
Kterou variantu vyzkoušíte jako první?
Naše recepty
Kýta je nejlahodnější část divočáka
Kančí maso je charakteristické svou červenou barvou a jemnou strukturou, která je ale protkána tukovými žilkami.
Kančí kýta neboli zadní noha patří k těm částem divočáka, ze kterých se připravuje nejvíce rozmanitých pokrmů. Kančí kýta sama o sobě je tvořena několika různými svaly, vrchním šálem, ořechem a spodním šálem.
Kýta je oproti jiným částem libovější, hodí se proto i na přípravu nejrůznějších medailonků a steaků, ale obecně též k pečení či dušení. Na přípravu guláše lze kančí kýtu rovněž použít, ale častěji se používá plec nebo prorostlejší krkovice

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček