Zkuste si připravit kapra zase na nový způsob! Tahle verze se vám bude líbit. Rybí maso promíchané se sójovou a rybí omáčkou a servírované s teplým zeleninovým salátem je prostě delikatesa.
Co budete potřebovat
Na kapra:
- 1 celý menší kapr, rozdělený na jednotlivé porce
 - sůl a pepř dle chuti
 - sezamové semínko
 - 2 lžičky nastrouhaného čerstvého zázvoru
 - 3 stroužky česneku
 - 6 lžic sójové omáčky
 - 4 lžíce rybí omáčky
 
Na salát:
- 500 g tuřínu
 - 2 stonky řapíkatého celeru
 - 2 stroužky česneku
 - 2 červené cibule
 - 2 mrkve
 - slunečnicový olej
 - sůl a pepř
 - sezamové semínko
 
Postup
- Porce kapra omyjte a usušte.
 - Česnek a zázvor nastrouhejte najemno.
 - Rybí maso ze všech stran osolte a opepřete.
 - Natřete směsí zázvoru a česneku.
 - Zalijte sójovou omáčkou, kterou jste předtím smíchali s rybí omáčkou.
 - Povrch posypte sezamovým semínkem a nechte 24 hodin marinovat.
 - Grilujte na rozpáleném grilu, dokud není ryba hotová.
 - Záleží na velikosti a tloušťce kousků, ale většinou stačí kolem 6 – 7 minut z každé strany.
 - Připravte si salát.
 - Tuřín oloupejte a nakrájejte na kostičky velké asi 1 – 2 cm.
 - Cibuli oloupejte a nakrájejte na hrubé kostičky.
 - Řapíkatý celer nakrájejte na kousky.
 - Ve velké pánvi rozehřejte olej.
 - Osmažte na něm červenou cibuli. Po pěti minutách přidejte kostky tuřínu.
 - Ochuťte solí a pepřem.
 - Opékejte, dokud kostky tuřínky nezměknou.
 - Dochuťte česnekem a přidejte mrkev, kterou jste pomocí škrabky na zeleninu naloupali na tenké plátky.
 - Posypte sezamovým semínkem.
 - Kdo má rád pikantnější chutě, může přidat i špetku chilli.
 - Salát podávejte teplý, spolu s grilovaným kaprem.
 


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček