Tyto výborné recepty na karbanátky z kapusty a mletého masa jsou jasnou volbou, když hledáte něco chutného!

Tyto recepty na kapustové karbanátky s mletým masem vám nesmí utéct.

Jsou měkké, nadýchané a naprosto dokonalé.

Rozplynou se vám na jazyku.

Pochutnejte si s námi!

Je kapusta zdravá?

Obliba kapusty u nás za poslední čtyři až pět let raketově stoupla. Je k dispozici nejen na farmářských trzích, ale také v obchodech s potravinami. Můžete si jí koupit ve svazcích nebo předem opláchnutá a nakrájená v sáčcích.

Zdravotní benefity

Stejně jako jiná listová zelenina má i kapusta vysoký obsah antioxidantů. Patří mezi ně beta-karoten a vitamín C, stejně jako různé flavonoidy a polyfenoly.

Vitamin C je důležitý ve vodě rozpustný antioxidant, který plní mnoho životně důležitých funkcí v buňkách těla. Například je nezbytný pro syntézu kolagenu.

Některé látky v kapustě mohou vázat žlučové kyseliny v trávicím systému a bránit jejich zpětnému vstřebávání. To snižuje celkové množství cholesterolu v těle.

Vitamin K je důležitou živinou a je naprosto zásadní pro srážení krve.

Kde kapustu používat?

Kapusta si při vaření dobře drží svou texturu a lze ji dusit, smažit, opékat nebo konzumovat syrovou. Můžete z ní udělat smoothie, kapustové chipsy, zavadnout do polévky, rozmačkat s bramborem nebo z ní udělat pesto.

Jak vybrat tu nejlepší kapustu? Vyvarujte se zvadlých nebo hnědnoucích listů. Listy a stonky by měly být tmavě zelené s malými až středně velkými listy bez jakéhokoli žloutnutí.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.