Tento moučník je úžasnou kombinací textur. Drobivý křehký základ doplněný křupavými ořechy v lepkavém medovém karamelu s nádechem pomerančů vás dostane! Tak si ho pojďme společně připravit.
Na těsto:
- 150 g hladké mouky
 - 80 g moučkového cukru
 - 150 g másla
 
Na polevu:
- 100 g másla
 - 90 g třtinového cukru
 - 170 g medu
 - 180 g vlašských ořechů, nahrubo nasekaných
 - 100 ml smetany ke šlehání
 - 1 lžička vanilky
 - kůra z jednoho pomeranče
 
Postup
- Předehřejte si troubu na 180 °C a 20 cm čtvercovou pečící formu s odnímatelným dnem vyložte pečicím papírem.
 - Připravte si těsto.
 - V míse ušlehejte máslo s cukrem do světlé a nadýchané hmoty, poté přidejte mouku a míchejte, dokud nevznikne drobivé těsto.
 - Tuto směs rovnoměrně rozprostřete do pečící formy.
 - Celé těsto propíchejte vidličkou a pečte 15 minut do světle zlatavé barvy.
 - Nyní si připravte polevu.
 - Ve velkém hrnci rozehřejte máslo, cukr a med na středním plameni a míchejte, dokud se směs nerozpustí a nespojí.
 - Trochu snižte plamen a za občasného míchání vařte 5 minut.
 - Směs bude trochu pěnit.
 - Buďte opatrní, protože karamel je velmi horký.
 - Po 5 minutách stáhněte z ohně a přidejte nasekané vlašské ořechy, dvojitou smetanu, vanilku a pomerančovou kůru a promíchejte.
 - Směs nalijte na vrch upečeného křehkého těsta, rovnoměrně rozetřete a poté pečte 20 minut.
 - Po vyjmutí z trouby bude poleva tekutá; chladnutím zhoustne.
 - Jakmile řezy vychladnou a začnou tuhnout, vyjměte je z pečicí formy a velkým nožem namazaným máslem krájejte na čtverce.
 - Užijte si to!
 


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček