Příprava: 30 minut
Vaření: 60 minut
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 4 lžičky rozpustné kávy
- 25 dkg Hery nebo jiného rostlinného tuku (může být i máslo)
- 4 vejce
- 12,5 dkg mletých ořechů (nemusí být)
- 35 dkg polohrubé mouky
- 1 lžíce prášku do pečiva
- 5 dkg kakaa
- 1 sáček vanilkového cukru
- 30 dkg cukru krupice.
Postup receptu
- Rozpustnou kávu spaříme 1/4 litrem vody a necháme vychladnout
- Pokud použijeme normální mletou kávu, tak ji scedíme
- Ušleháme Heru, cukr a vanilkový cukr do pěny (nejlépe šlehačem), postupně zašleháme 4 žloutky a pomalu přiléváme a zašleháváme vlažnou kávu
- Mouku smícháme s práškem do pečiva, ořechy, kakaem a přidáme zvolna mícháním do směsi
- Nakonec ušleháme sníh ze 4 bílků a opatrně, teď už nejlépe ručně, vmícháme do směsi
- Pečeme zvolna asi 60 minut přibližně na 180 stupňů C
- Upečenou bábovku vyklopíme a ještě horkou silně pocukrujeme