Kávová bábovka se skořicí

Kávová bábovka se skořicí
Příprava: 30 minut Vaření: 60 minut Počet porcí: 6
Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6

Ingredience

  • 4 vejce
  • 15 dkg másla
  • 1 vanilkový cukr
  • 15 dkg moučkového cukru
  • 3 lžičky instatní kávy
  • 1 rovná lžička mleté skořice
  • 30 dkg polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 dl mléka.

Postup receptu

  1. Z bílků a vanilkového cukru ušleháme tuhý sníh
  2. Žloutky, cukr a máslo ušleháme do pěny
  3. Přidáme kávu a skořici, mléko a mouku s práškem do pečiva a promícháme
  4. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků
  5. Těsto vložíme do vymazané a vysypané formy a pečeme necelou hodinu
  6. Upečenou bábovku ještě teplou pocukrujeme nebo vychladlou polijeme kávovou polevou

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.