Ingredience
- 1 balíček listového těsta
- čokoládová nebo kávová poleva
Krém:
- 2 vanilkové pudinkové prášky
- 1/2 l mléka
- 12,5 dkg másla
- 10 dkg moučkového cukru
- 25 dkg měkkého tvarohu
- instantní káva podle chuti
Postup receptu
- Pudinkové prášky rozmícháme v mléce
- Uvaříme hustý pudink
- Za občasného zamíchání necháme vychladnout
- Máslo utřeme s cukrem a tvarohem do pěny
- Postupně vmícháme pudink
- Nakonec podle chuti přidáme instantní kávu
- Listové těsto rozdělíme na dvě části
- Vyválíme, přeneseme na plech, propícháme a pečeme v předehřáté troubě při 230° C dozlatova
- Vychladlé pláty listového těsta spojíme krémem
- Čokoládovou polevu rozpustíme ve vodní lázni, kávovou polevu připravíme z 15 dkg moučkového cukru a 2-3 lžic silné černé kávy
- Moučník polevou navrchu potřeme a nakrájíme na čtverečky
- Můžeme ještě přizdobit šlehačkou
Výbornou kávu do tohoto dezertu nebo k němu vykouzlíte i v kávovaru Dolce Gusto z naší recenze.